Akit érdekel munka a Skandináv országokban de főleg Norvégiában annak ajánlom figyelmébe a következőket.
2 éve döntöttem úgy, hogy elegem van az itthoni - magukat munkaközvetítőnek nevező - irodák lehúzási kisérleteiből.
Norvégiában akartam oljfúrásoknál dolgozni, vonzott a sok pozitív dolog amit hallottam róla (pénz,pénz,pénz és szabadság amit szintén fizetnek) kikeveredtem hát a nagy Norvégiába, egyenes Stavanger nevű városba, mert azt az infot kaptam, hogy ott már foglakoznak olajjal.
Nagyot kellet csalódnom, szinte lehetetlen, hogy egy külföldi munkát tudjon vállalni olajfúrótornyon vagy telepen mint fizikai munkás. Kizárólag mérnököket és magasan kvalifikált szakembereket vesznek fel idegen országból. Ahhoz, hogy valaki akár kétkeziként dolgozhasson ahhoz több iskolát, tanfolyamot kell elvégeznie amik egyenként min. 6hónaposak. Szakiskola ami arról szól, hogy megtanulják mi is az, hogy olajfúrás és ez hogy működik 1év, különféle biztonsági tanfolyamok amik 6-12hónapig tartanak és akkor még nem szakosodott semmire tehát egyenlőre sgédmunkásként használható. Ha valamilyen gépet akar kezelni akkopr "civilként" igen nagy gyakorlatra kell szert tennie, ha vmilyen szakmunkás pl. lakatos, hegesztő ilyesmi akkor szakmályában profinak kell elnnie és azután részt vehet a cég által indított átképzésen ami szintén jó pár hónap. A norvégok kapnak állami támogatást átképzésre meg egyebekre tehát van miből megélniük addig is, külföldieknek nincs támogatás tehát mindezeket (ha engedik) önerőből kell állni, ami kicsit képtelenség.
Ezek után ott álltam leforrázva, csalódottan ott töltöttem pár napot, szerencsémre, mert találkoztam pár szlovákiai Magyarral akik hasznos tanácsokkal láttak és segítettek olyanyira, hogy 2 hét múltán már egy halfeldolgozó üzemben dolgoztam havi 12000 koronáért (kb 1500eur) és egy hónap után (ennyi időt vett igénybe az ügyintézés)egy fakitermelésre kerültem rakodógépkezelőként (ez a polgári foglalkozásom 12éve) Bergen-ben.
A továbbiakban ezeket az infokat szeretném közzétenni azoknak akiket érdekel.
Van egy munkaközvetítő iroda Stavanger-ben. Oroszokat, Lengyeleket közvetit főként de szívesen fogadtak amikor bementem hozzájuk. Nagyon segítőkészek voltak (350 koronáért lehetnek azok) későbbiekben három barátomnak megadtam az elérhetőségüket akik hözül ketten 2 hónap múlva már ugyanazon a telepen dolgoztak mint én. A harmadik kiesett mert semmihez sem értett ami nem lett volna baj de angolul sem beszélt és porallergiája van amik enyhén kizáró okok. Szóval nekik bejött zökkenőmentesen, most a keresetük 17000 korona (kb 2000eur) az én fizum miután közel 2 éve itt dolgozom 24000 korona (kb2800eur) a lényeg, hogy kezdésként meg lehet kapni a 17-19000 koronát+szállás és kaja amire még nem volt panaszom. (3 ágyas szobák napi 3 teljes étkezés és mellette amit akarsz megvehetsz vagy megrendelhetsz nagyon olcsón) munka napi 8 és 10 óra ez változó, ha nem gépet kezelsz akkor kicsit keményebb (majdnem minden gépesített), de jobb mint kibírható) az idő zord, de minden felszereléssel ellátnak. Én nagyon jól érzem magam itt és még 1évig tuti maradok. Utána meglátjuk. Spórolni jól lehet és még mellette nem is kell szűkölködni. Heti 1 szabadnap és 2 havonta 1 teljes hét szabad. Itt fennt rengeteg van egy pár ilyen telep és a nagyfőnökökön kívűl mind oroszok, lengyelek dolgoznak itt, talán van 1-2 magyar is de nálunk csak mi vagyunk a 200 emberből. Az oroszok közül a legtöbbje nem marad fél évnél tovább ,mert mind családosok. Mióta itt vagyok szinte teljesen lecsrélődött a gárda 2 év alatt kb 30-an vagyunk akik 1évnél régebb óta vagyunk.
A lényeg :
Az iroda Címe:
Valberget 5
4006 Stavanger
Norge
e-mail:
bartsjanssens@spray.no
Jelentkezés módja:
Küldj nekik egy e-mailt és ők küldenek egy adatlapot amit kitöltve szintén elektronikus úton vissza kell neki küldeni. Ez alapján eldöntik, hogy foglalkoznak-e veled vagy sem. Ha igen akkor megírják, hogy milyen munkakörökre lennél alkalmas és mennyi a fizetés te megjelölöd melyiket szeretnéd, (megjelölhetsz többet is) de ezek az állások 1-2 hónapon belül betölthetők. Nem tudom, hogy most hogy csinálják, de amikor a két barátom kijött akkor a Norvég cég megállapodott egy hazai ügyvéddel akinek a letéti számlájára kellett befizetni a közvetítési díjat ami 4 hónapja 700 korona volt (kb 21000huf) ami fedezte az ügyvéd költségeit, az általuk kért közvetítői díjat és az orvosi vizsgálat költségeit amit szintén az ügyvéddel intéztetnek.
Mindenről tájékoztatnak, minden adatot pontosan megadnak, azért van szükség az ügyvédi letétre mert először is ez szavatolja, hogy nem vernek át, a másik meg ha nem felelsz meg az orvosin akkor visszakapod a pénzed több mint felét.
Mindeközben majd be kell menni a követségükre is ahol is az álataluk küldött papírok alapján kapsz munkavállalási engedélyt, ha ez is megvan akkor már csak meg kell jelenned az adott cég képviseletén vagy irodájában Norvégiában (utazást fizetik igaz csak busszal meg komppal meg megint busszal kb2nap, de kibírhatónak mondják)a cég irodájában a hivatalos formaságok után saját kocsijukkal, buszukkal elvisznek oda ahol dolgozni fogsz) 6 hónap a próbaidő, de nehéz elrontani. Követni kell az utasításokat amik igen egyszerűek és még esszerűek is, nagy szakértelmet nem igényelnek a gépek sem, a targoncákhoz, teherautókhoz, rakodógépekhez csak nagy gyakorlattal raknak oda, de egyéb feldolgozó és mozgatógépek csak egy kis ügyesség és betanulás kérdése. Van lehetőség továbblépni pl. kinti terepről bekerülni a telepre ami könnyebb munka és évente emelnek fizetést. Aki szeretne kicsit megerősödni anyagilag egy olyan helyen ahol nem nagyon tudja szórni a pénzt annak csak ajánlani tudom, már csak azért is mert mind személyes és az ide kijött barátaim tapasztalt szerint elérhető és reális szemben a sok lehúzós magyar közvetítőirodával akik remélem már belefulladtak a saját taknyukba. (bocsánat)
Fontos, hogy csak angolul tudokkal foglalkoznak, legalább a konyhanyelvet beszélni kell!!
Üdvözlet mindenkinek Tromso-bol ahol két hetes szabadságomat töltöm.
Lázár László
Lászlókám
Nazco
2004 Jan 21, 06:22
üditő kivétel vagy az utazas.com-on!
Itt általában olyan elmebajnokság (bár többnyire csak elmebaj...) szokott menni primitivnél primitivebb hozzámondásokkal (nincs hosszú iii-m), hogy azokat már sokszor alulmúlni sem lehet.
Ellenben itt van az általad most prezentált példa, ami valóban fehér holló: infók, konkrétumok, na és mindez ingyen.
Gratulálok!
ui.: még Mutyi is tanulhat belőle...
Hab a tortán
Laki
2004 Jan 21, 18:42
, hogy a cím valódi és láss csodát egy közvetítő iroda van ott. Reggel írtam nekik és délután már válaszoltak is. A telefonkönyvben is szerepelnek, csak kicsit körülményes volt ráakadni. Jó volna, ha még sok ilyen infot dobnánal fel a forumra a sok szemét helyett amivel megtöltik.
Én is csak gratulálni tudok.
Küldtem nekik
Laki
2004 Jan 21, 22:43
e-mailt és pár órán belül válaszoltak. Azt ígérték, hogy a jövő hét elejéig legkésőbb mailen elküldik a jelentkezési lapot (az érdeklődésre való tekintettel Angol-Magyar nyelven)aminek a kitöltése és visszaküldése után döntik el, hogy egyáltalán foglalkoznak-e az emberrel.
Majd meglátjuk.
Mindenesetre eddig messze ez a hozzászólás a leginformativabb, korrekt és nem azzal kezdődik, hogy utaljatok át ennyi suskát aztán...
Én is csak gartulálni tudok hozzá
Laki
Peti
2004 Jan 22, 10:26
Milyen nyelven írtál?Angolul vagy magyarul?
...
xyz
2004 Jan 22, 15:59
Gratula,hasznos infók!
Irigylem akik ki tudnak menni...nekem még vagy 4évet muszály lehúznom itthon
Angolul írtam
Laki
2004 Jan 22, 19:53
habár a jelentkezési lapot magyarul is megküldik, de csak a félreértések elkerüése végett, az angol alapfelététel, legalább egy alap kommunikációs szinten
Csajoknak is van munka?
Ditti
2004 Jan 23, 03:41
Kedves Laszlo!
Majdnem hihetetlen amit irtal, nagyon jol hangzik a dolog. Annyit szeretnek csak tudni, hogy noi munkalehetoseg is van szerinted? Mit gondolsz?
Nem tudom
László
2004 Jan 23, 16:25
, hogy van-e női munkalehetőség. Kérdezd őket, talán van. Én a kitermeléseken és telepeken csak férfiakkal találkoztam, de talán más területen tudnak ajánlani valamit, de ne számíts sokra. Itt általában azokra a munkákra keresnek embert amit fehérember nem sokáig bír, nagy a vándorlás. Nem is a munka nehézsége a gond, hanem az, hogy hol kell mindezt végezni. Messze ahol össze vagy zárva ugyanazokkal az emberekkel hónapokig, tv, videó, billiárd, újságok, internet csak levelezésre, darts...stb de nőnek és alkoholnak nyomát sem látni. Sajnálom, ez egy hímsoviniszta hozzáállás, de nem én találtam ki. Próbálkozz, hátha.
László.
Koszi szepen
Ditti
2004 Jan 23, 20:52
Koszonom szepen, hogy idod aldoztad ram es valaszoltal gyorsan.Azert irok nekik egy e-mailt.
Köszi
Bence
2004 Feb 02, 16:57
Király vagy Laci, üdvözöllek!
ez egy beteg állat
caveman
2004 Feb 04, 21:09
egy dating service email címével eteti a jó népet.Vigyázzatok!
??&
andro
2004 Feb 05, 01:10
mi is az a dating service?
ha talan bövebben kifejtened caveman ur lehet hogy nem
taplalnek hiu remenyeket
partner közv.
caveman
2004 Feb 05, 20:46
én írtam nekik.És totál nem az a profil.Írj és meglátod.
keptenjotun
Lázár Lászlónak
2004 Feb 11, 18:27
Szia haver,
Irtam a megadott hotmailodra egy info levelet,szeretném ha érdemben válaszolnál, az ott megadott cimre.köszi-tibi
érdemes várni?
wood buster
2004 Feb 23, 10:35
szeva mindenki!Bejött már valakinek ez a pálya?Én elindultam rajta munkaajánlatot is küldtek, amit elfogadtam de azóta csend (természetesen en kesszef lóvéról szó sem lehet)Légyszi osszátok meg az infoitokat ! muchas gracias
én is csak várok
bagoly
2004 Feb 23, 16:16
már harmadik hete kételkedem, en is elfogadtam , visszaküldtem, és ma rákérdeztem ,hogy mi a fasz van és ki a fasz szórakozik (ezuttal még illedelmesen), az a baj hogy finn ismerőseim hasonló irodával jutottak munkához ezért volt hihető, csakhogy ők finn állampolgárok,
ugy tűnik hogy a nagy faszok mi vagyunk........
mááánemtom
bagoly
2004 Feb 23, 16:47
johiszemű akarok lenni de honnan a faszomból szedett ez a lászló "é" betűt tromsöben? nyilván megoldható de ilyen rendes csávó ez? különben tényleg sok orosz és egyéb dolgozik norvégiában legálisan , nemtud valaki egy másik irodát? mert tuti hogy léteznek, de most nemtom hogy mit gondoljak,
ha ez átbaszás akkor ügyes de nem eléggé,
amúgy kibaszott ideges vagyok, hogy erre ennyi időt pazaroltam, dehát lássuk a medvét....
mááámeginéén
bagoly
2004 Feb 23, 17:10
volt fent egy "laki" aki megtalálta a telefonjukat nekem nincs időm utána jarni de felhívnám őket akár norvégul is beszélek, az se lenne szar ha az a lászló is hozzászólna a dolgokhoz , de ő most biztos dolgozik a fatelepen!!!
nem akarok gúnyos lenni de az óvatosság jelentős egészség alakító tényező!
Semmi válasz
BaziJoe
2004 Feb 25, 17:13
Nekem már jelentkezési lapot sem küldenek vagy valami info-t,igaz csak két napja írtam.Eddig ennyi.
szia
csabi
2004 Feb 25, 20:03
szia laci. engem erdekelne a munka tudnal kuldeni egy telefonszamot ahol elerhetlek, es beszelhetunk? a cimem wrx123@freemail.hu elore is koszi. csabi.
Nyomozas
Janko
2004 Feb 26, 07:54
En, mint oreg norveg, megprobaltam egy ket dolognak utananezni, ebben a kerdesben. Teny az, hogy ebben az orszagban(Magyar) es ezen a site=on akarmi elofordulhat, meg az is, hogy egy ilyen korrektnek latszo info is csak valami hulye jatek. Minden esetre mielott az ember elkezd anyazni, utana kellene nezni a tenyeknek. Az a cim, ami itt szerepel valoszinuleg letezik, bar ~Valbergjet~nek irjak. En 1976-ban, azt hiszem eppen ebben, vagy a szomszedos hasonnevu utcaban jatszottam, magyar tanczenekarommal. A spray.no site valos, viszont tenyleg talalkahely es chat a fo temaja. Ettol meg valakinek lehet ott egy ingyenes mailje. Ketseges ugyan, hogy egy valamennyire komoly ceg, Norvegiaban ilyen mailt hasznalna. Meg a ~bartsjanssens~ is letezonek tunik, mivel ezen a neven (password nelkul) be tudtam menni a chat-re, ahova, csak regisztralt nevvel lehet bemenni. Idaig jutottam. Azt ajanlom, valaki menjen be a Norveg kovetsegre es az infok alapjan meg fogjak mondani, hogy tenyleg adtak e ki munkaengedelyt ezeken keresztul. En szivesen bemennek, de csak marc. vegen leszek Budapesten, Ha addig nem tortenik semmi, akkor be fogok menni es megirom. (aki nem ismerne korabbrol, Norvegiabol nyugdijas adjunktus vagyok, es igencsak bosszantanak a m.o.-i viszonyok, foleg a munkat ajanlo lehuzos szelhamosok)
Kozben megprobalok valaki ismerost talalni Stavangerben, aki besetalna erre a cimre, megnezni mi is az. Ami egyebkent teljesen benn van a kozpontban.
A kovetsegen Budan meg jo neven is fogjak venni, ha valaki bemegy, mert ok is tudnak egy ket olajos cegrol.
A cikkiro nem irt az adorol, levonasokrol es nekem a fizetesek kicsit magasnak tunnek, bar ezen a kornyeken a legmagasabbak talan Norvegiaban. (az ado felmehet akar 50-60%-ra is, a kosztot es a szallast a maguk tarifajaval beszamitjak a jovedelembe)
én is viszzaüldtem 2 hete ,de még nem jött válasz
Caveman
2004 Feb 26, 11:25
.Ettől függetlenül valósnak tünik nekem ,mert mikor vissza írtam a Bartnak,feltevén azt a kérdésem önök partner közv.ök vagy fafeldolgózósok? Azt válaszolta vissza :Igaz hogy egy partnerközvetítő szerverét használjuk,de mi munka.közv.ök vagyunk.Mivel Norv.ban az email is olyan hivatalosnak számít mint a kézzel írott levél ezért minden cég csak 1 év megfigyelés után kaphat(ha tisztességes)saját domain nevet azaz emailcímet,stb.Írta még azt is náluk minden jól ment eddig (felsőbbrészről megfigy.alapján)és Márc. közepén meg lesz a saját domainjuk.
JANKÓ! Te vagy otthon ebben a dologban.Ez tényleg így megy Norvégiában? Ha igen akkor semmi gáz a közv.vel,csak lehet most sok ember jelentkezett egyszerre.
Volt olyan aki kapott választ közületek a "mi van mikor mehetek már-jára? Üdv.
csak várok
bagoly
2004 Feb 26, 15:18
több mint két hetes várakozás utáni illedelmes rákérdezésemre sem jött válasz, de igyekszem bizakodó és nyugodt lenni. Nekem azt írták még az elején, hogy majd 10 éve léteznek tehát az egy éves email megfigyelés meglehetősen lazán belefér, de(!!!) mégis türelmes vagyok, és bekukkantok a követségre ha lesz időm, de ha más ezt előbb megteszi az sem baj. Amúgy Lászlónak is írtam már három hete(biztos sokan) de nem válaszolt. Lehet , hogy tényleg sokan rárobbantunk erre a témára. A munkaajánlatomon is volt norvég helyesírási hiba arról sem gondolok semmit, mert tényleg sok minden valósnak tűnik (faipari szakkifelyezések, stb), egy évet dolgoztam Svédországban és kb tudom hogy mennek a dolgok. Megpróbálom én is elérni a (régnemlátott, tánigazsemvolt)Stavangeri ismerősömet, iroda ellenőrzés céljából.
ÍRJATOK MINDEN INFÓT!!!
még valami
bagoly
2004 Feb 26, 15:30
próbálkoztam egyéb irodákat találni a neten lehet, hogy béna vagyok, de külhoniaknak (nekünk) valót nem találtam, ha talál valaki hasonlót, jó lenne ha kihasználná az eme oldal adta lehetöségeket.
üdv
Mindenkinek
Joakaro
2004 Feb 26, 15:53
Mielött elhinnetek a meseket legyetek biztosak,hogy valoban letezik e ilyen cim es vallalat.Mer kulömben ugy le lesztek huzva mint a redöny.Tehat nagyon legyetek ovatosak az ilyen hirdetesekkel.!!!
Joakaronak
bagoly
2004 Feb 26, 16:11
épp ezt tesszük , ovatosak vagyunk, demivel dolgozni akarunk ezért kitartoak is, és ha nem csinálnánk semmit akkor tényleg pofára sem esnénk, csak ülnénk a szarban miközben az kibugyog a seggünk alól. És valóban én is estem már pofára de mindig felkeltem.
Különben kösz a jotanacsot, jogos!
Domain
Janko
2004 Feb 27, 04:14
Ez az egy eves varakozas egy honlapra, ez teljesen valotlannak tunik. Nem hiszem, hogy az utobbi evben ilyen marhasagot bevezettek volna, egy olyan orszagban, ahol ugyved nelkul ket nap alatt lehet ceget alapitani. Valoszinubb, hogy ez a "ceg" valami mas okbol nem csinalt maganak domaint. Pl. ezen az uton beregisztraljak, vagy mint maganszemelyt, vagy mint ceget, es akkor mar konnyu ellenorizni, hogy mit csinal, stb. Nekem van nem egy regi zenesz baratom, aki percek alatt megcsinalta a sajat site-jat, minden varakozoas nelkul. A legjobb modszer a bp-i norveg kovetsegen erdeklodni, mert ha simlis az ugy, akkor talan utana is neznek, hogy mivel foglalkoznak. Meg lehet irok egy levelet a stavangeri arbeidsformidling-nek, es megkerdezem tudnak-e ilen kozvetitorol. Egyebkent Norvegiaban a nem allami munkakozvetites egeszen az utobbi evekig tilos volt, es azutan is csak nagy nehezsegek aran adtak ki nehany ilyen engedelyt. Nehez elkepzelni, hogy egy oroszokbol allo tarsasagnak adnanak ilyet. Inkabb azt tudnam elkepzelni, hogy ok is dolgoznak valami norvegnek.
Ezen kivul meg a munkaengedelyeket sem osztogatjak valami konnyen. A munkaado cegnek be kell bizonyitania, hogy nem tud norveg munkaerot(ide soroljak meg az EU-bol jovoket is) talalni erre a munkara. Ha megtudok valamit azonnal irok.
köszi Janko!
caveman
2004 Feb 27, 11:24
Bár én legszivesebb összeállnék a látszólag tétova 2-3 emberrel és közösen kimennénk pl,kocsival és néhány munkaközv.höz beadnánk jelentkezési lapokat és talán ennek is utána járnánk személyesen.ha már 4-en összedobjuk a benzin pénzt az már nem is olyan húzós.Mit szóltok hozzá? Már egy hónap gatyázás itt munkanélkül a kiadásokat figyelembe véve sem leányálom ,főleg ha még unalmában összeül az emeber néhány cimborával bulizni hétvégén. Megyünk Bagoly,bazijoe,csabi és a többiek?Autóm nincs ,de benzinpénzem igen.Angolom is nagyon jó.Mit veszthetünk?Heti 10.000< ft itthon is elszar az ember semmit tevés közben.
Janko
Nagyvilág nagyavilag@f... [Ellenőrzött E-mail]
2004 Feb 27, 13:38
Jankó, bár nem ide tartozik, de nagyon örülök, hogy itt felfedeztelek, és megragadom az alkalmat, hogy elmondjam, próbáltalak megtalálni, mert privátban szerettem volna valamit kérdezni töled, amire te esetleg tudhatod a választ. Írtam neked, de visszajött az E-mail. Kérlek, te írj nekem E-mailt az itteni címre, és adj valami elérhetöséget. Elöre is köszönöm. Üdvözlet Katalóniából: Zsuzsa
Janko
Nagyvilág nagyavilag@f... [Ellenőrzött E-mail]
2004 Feb 27, 13:59
Jankó, bár nem ide tartozik, de nagyon örülök, hogy itt felfedeztelek, és megragadom az alkalmat, hogy elmondjam, próbáltalak megtalálni, mert privátban szerettem volna valamit kérdezni töled, amire te esetleg tudhatod a választ. Írtam neked, de visszajött az E-mail. Kérlek, te írj nekem E-mailt az itteni címre (nagyavilag@freemail.hu), és adj valami elérhetöséget. Elöre is köszönöm. Üdvözlet Katalóniából: Zsuzsa
jól hangzik
bagoly
2004 Feb 27, 16:26
jól hangzik caveman , de (mindig ez a rohadt "de")több ember kicsit nehezebben talál melót csak úgy a semmiben, eddig másfél évet fekete melóztam többnyire Svédországban, ésbizony ismerős nélkül nehéz ügy, de gondolom nem lehetetlen; természetesen benne vagyok, bár minden konkrétum nélkül azé nem kéne. Már voltam így párszor és azt kell mondjam hogy Norvégiában minden másodperc drága, és a fekete munkától már irtózom de a skandinávok is , akár a legjobb barátok ismerősök is felnyomnak ha nem fizetsz adót!
Különben kocsim nekem sincs az angolom elfogadható (még valamit svéd / norvég nyelven is tudok)
De próba cseresznye! Menjünk!
szürke köd
bagoly
2004 Feb 27, 18:53
Azt kell mondjam , hogy elég sokat kotorásztam a neten de nem igazán létezik ez az iroda, a norvég követség honlapján is arra figyelmeztetnek hogy sok kamu van. www.gulesider.no az a hely ahol meg kéne legyen . Megtaláltam viszont a cimet mint Valbergjet, és van ilyen házszám, dehát sok és sokféle házszám van a világon. Egy Laki nevü hozzászóló állítólag megtalálta őket a telefonkönyvben, de lehet , hogy ő is kamu lény, és erdekes módon a témaelei informatív lények eltüntek erről az oldalról.
Kéne találni valami komoly irodát mert a halászhajókra es szar munkákra a norvég melós rég nem megy.
üdv
norvég meló
észak
2004 Feb 27, 20:38
Sziasztok.
Kb. 1 hónapja olvasom ezt az oldalt,mert norvég és északi párti vagyok.Irtam a fenti cimre aki inditotta a fórumot.Válasz még nem jött-és nem is minősitem,valami kis alapja mégis lehet a dolognak,úgy érzem,de ne csüggedjetek,sok helyen dolgoztam már külföldön-olasz almaszedés,francia szüret,épitkezés tirolba,ujságárus németbe,szakács berlinbe,
algéria vezetéképités,jelenleg minden évbe anglia 5-6 hónap,és ezek is lassan indultak,amikor menni kell már el sem hiszed,ha már ott vagy még mindig hitetlenkedsz-sikerült,megcsináltam és ha hazaérsz és ismerős dolgokat látsz vagy hallasz a kinti dolgokról akkor fogsz igazán azonosulni a megjárt uttal-mégegyszer ne csüggedjetek.
irtam egy csajnak norvégiába aki mondta,hogy sok helyre keresnek idény munkaerőt,ez többnyire farmokon van de lehet érdeklődni a követségen is ezek mezgaz munkák ,nagyon jól fizetnek-de éves szinten is lehetőség van kinnt dolgozni.
A lánytól várok további infót a Stavangeri cimmel és a halászattal,erdészeti melóval kapcsolatba is.Ő is megerősitette az erdészeti lehetőségeket északon,de nem 100%.
Ő csak egy NŐ-de magyar és akar segiteni.Mindennek utánajár és én meg fogom osztani veletek,ha válaszol.
Még azt kérem tőletek,hogy menjetek a kulfoldimunka.lap.hu
oldalra és a norvég oldal a lap alján található,jobbra.
Itt mindent érthetően leirnak a munkavállalással kapcsolatba.
Sziasztok.
hova lettetek?
bagoly
2004 Mar 10, 15:10
hova lettek e teema lakooi?
észak
norvég meló
2004 Mar 12, 12:41
Sziasztok ,
Én mindig látogatom az oldalt,de érdemi infóm még nincs.Hacsak az nem ,hogy a Barrents -tenger melletti
halfeldolgozók alkalmaznak éves és szezonális munkaerőt.Ezt a Norvég követségi honlapon találtam,igaz egy csomó link
között kellett keresgélnem ,tehát nem is a követségi lap volt ,csak onnan inditottam.Ezt az UDI norvég munkaügyi központ adta ki.Tehát lehetőség van ,csak utána kell járni.Ha kapok válasz norvégiából azt is tudatom veletek,meg mindent ami ezzel kapcsolatos.Még annyit,hogy a szezonális-illetve mezgaz,farm munkák kb.3000ft-nyi eurót fizetnek
óránként(ezt a kintélő kontaktom irta).
hali
sziasztok
Egy Norvegiaban elo lany
2004 Mar 14, 16:11
Norvegiaban elek.Tesomnak probaltam ezen az uton munkat keresni itt Norvegiaban.Visszakuldtuk az adatlapot az urnak,azota semmi valasz.Irtam neki e-mailt norvegul,amire visszairt egy e-mailt,hogy o angolul szeretne kommunikalni,mivel kulfoldiekkel foglalkozik.Ha norveg az illeto,nem lett volna neki egyszerubb norvegul valaszolni?A ferjem,aki perfektul beszeli az angolt,azt allitotta,hogy az illeto nem lehet angol sem,mivel oriasi helyesirasi hibai vannak.Ezek utan probaltam megtudni a telefonszamat,de sem a telefonkonyvben,sem a tudakozoban nincs ilyen nevu szemely es ceg.Ha valaki meg tudna nekem adni a telefonszamat ennek a urnak,an szivesen felhivnam,felteve ha beszel norvegul.
Igy marad a varakozas!
Azert sok szerencset kivanok minden munkara vagyo emberkenek!
Ezt mi nagyon +szivtuk...
Norris calibr@f... [Ellenőrzött E-mail]
2004 Mar 15, 11:17
Mult SZERDAN ERKEZTUNK EBBE A "HIRES" Stavanger nevu "szent helyre,hogy a mar "vegigjart uton mi is szerencset probaljunk... Nos sracok mondhatom ezt benyeltuk,tengeri halaszatnak es a "valbergjet 5-nek nyomat se talaltuk!!! Az arak a kurva eget verik,munkat meg a fold alol sem lehetne keriteni ez biztos,azonnal felejtsetek el "Lazar Lacibacsi sztorijat a norvegiai dolgokrol. Most lepunk hollandiaba vagy mittudom en hova is... Nor,
Mindenkinek-
Patrik
2004 Mar 15, 16:50
Ha beveszitek ezt a sved maszlagot hogy munkat kapsz svedbe akkor ugy lehuznak mint a redönyt! Ebredjetek mar föl haverkak! nelegyetek debilek! !!!!
igy
BK
2004 Mar 15, 23:07
fog jarni az emberek tobbsege ahogy Norris, majd amikor elindulnak munkat keresni az EU-ba, mert ott a kutyanak sem lesz rajuk szukseg. Nem is ertem hogy komoly szakma es nyelvtudas nelkul mi a f... akartok ott. Egyszeruen nem ertik meg sokan, hogy sem Eszak sem Nyugat EU-ban nincs idegenekre szukseg. Szerezzetek USA vizumot es az megoldja a problematokat.
Ma hajnalban
Norris calibr@f... [Ellenőrzött E-mail]
2004 Mar 17, 14:35
erkeztunk haza busszal,total pofara esve es kajakra elbukva azt a kis zsetont amit kozel egy evig sporoltunk a nagy "Norvegiai eletre. Leégve,faradtan ,es a karorvendo arcokba nezve irom ezt... Annyira szar ez most,hogy nem is tudom mihez kezdjek itt Pápa kornyeken,,ebbe egy kicsit belehaltunk. Vigyazzatok az ilyen es hasonló humbuk dolgokkal,en ezt nagyon benyeltem sracok. Ha valaki irna nehany biztató sort emilbe, az most frankón jólesne.... Köszi.
Norrisnak
latogato
2004 Mar 18, 21:27
bizonyara tenyleg szar most nektek de ne keseredjetek el a nagy minusz(kiadas)ellenere sem.Olvastam egy topicon UjZelandrol.Almaszuret talan? fent van az emailjuk is.Probaljatok meg!! Sok sikert
Stavangeri milliomosok
Norge Star
2004 Mar 18, 21:56
tehát lazarlaszlo akkor miket állíott itt topicnyitójában,ha semmi nem igaz belőle,miért akart átverni mindenkit,mi érdeke va belőle,ha Valberjet és halászat sincs,és semmi meló akkor minek kellett itt hintenie a hülyeséget?
lazarlaszlo hol vagy
Norge Star
2004 Mar 19, 09:20
lazarlaszlo úgy hallottam annyira meggazdagodott Stavangerben,hogy vett egy bálnavadászhajót és halászik Grönland körül.
köd
nagyhoho
2004 Mar 20, 16:45
hát azért az feltünhetett volna hogy febr 23 ota nem irt semmit ez a lázár " ur " igy nem szabad elindulni. de sebaj ! májustol nyitva anglia meg irország legyen ott több szerencsétek!!!
LEGÁLIS MUNKA AZ EU-BAN
Toborzás
2004 Mar 22, 08:10
Öszi kezdéssel külföldi szerelőüzembe, gyártósorra betanított munkára keresünk, 3 műszakos munkarendbe, legalább szakmunkásképzőt végzett 18-38 év közötti férfi munkaerőt. Érettségivel, technikusi végzettséggel autóipari szakmákkal, jármüirari gyakorlattal előnyben. Kezdeti szerződés 6 hónap, ebből 2 hónap próbaidő. Aki megfelel annak szerződés hosszabbítás lehetséges. A cég intézi a munkavállalási engedélyt. Kezdő fizetés: 14.000.- EUR/év. A válogatás Bpesten lesz május-júnus folyamán.
Jelentkezés rövid életrajzzal: eumunka@vipmail.hu
Kilátástalanság
Csaszi csaszi.13@v... [Ellenőrzött E-mail]
2007 Jun 24, 19:55
Üdv!
Egy pár hónapja tervezzük már 2barátommal, hogy kimegyünk Norvégiába. Az elején még úgy volt halászati munkára a szállás étkezés megoldva. Később a helyzet megváltozott az illető hölyg aki a munkát szervezte volna eltűnt egyik napról a másikra. Azt hittük ennél rosszabb már nem lehet. Kiderült mégis! Ugyanis két hete megtudtuk, hogy nincs szállásunk se. Avégére mi maradt így hármunknak? Hát a reojegyek amik július 13-ra szólnak Osloba. Csak odaútra. De mi azért megpróbáljuk.
Csak annyit szeretnék kérni, ha valaki tudna nekem tippet adni, hogy hol lehetne érdeklődni valamiféle munka iránt (ha már ott vagyunk) az írna az email címemre:
csaszi.13@vipmail.hu
Előre is köszönöm!
Minden jót!
inkább ide írnám...
varg mirelittogy@g... [Ellenőrzött E-mail]
2007 Jun 27, 22:44
www.nav.no -ez afféle állami munkaközvetítő. Millió irodájuk van, csak be kell menni, regisztrálni, s ingyen segítenek mindenben. Be lehet kopogni éttermekbe, bárokba, hogy kell-e ember. S keressétek fel pl. az Aftenposten c. napilap szerkesztőségét -ott levélkihordásos munkára van esély. Amúgy pedig azt mondanám -bár nem tudom, mihez értetek-, hogy ne maradjatok Osloban, mert bár ott van a legtöbb meló, de a legtöbb "bevándorló", munkátkereső is... Irány a vidék, a kisvárosok. Nagy és szép ország -mun kaerőhiánnyal...
munka keresés
Könczöl Zsolt teea@c... [Ellenőrzött E-mail]
2007 Jul 05, 10:59
Sziasztok.
Zsolt vagyok külföldi munkát keresek de sajnos nyelvtudás nélkül, nem tudom van igy esélyem.
Van eselyed erdelyben,ott beszelnek magyarul ugyhogy megertenek majd. Sok szerencset!
Ekezet
guszty gkatona74@c... [Ellenőrzött E-mail]
2009 Nov 26, 15:30
Aki az ekezetrol irt az egy nagyon buta ember.
(bagoly)
Udv: egy olajipari service cegnel dolgozo.
Szakkepesites nelkuli de angolul perfect beszelo,iro es olvaso egyen.A fuzetesrol nem is beszelve.
Jobb i Norge
Claudia claudiabo@e... [Ellenőrzött E-mail]
2009 Dec 02, 17:49
Sziasztok!
Itt lehet munka utan nezni.Nem tudom,hogy az øsszes Link mukødik-e meg...
http://www.nav.no/
http://www.finn.no/
http://www.zett.no/
http://www.jobsafari.no/index.shtml
www.stillinger.uio.no
Joblink
www.p4.no/joblink
Jobline
www.jobline.no
Mercuri-Urval
www.mercuri-urval.no
Stepstone
www.stepstone.no
www.sol.no/gs
Aftenposten
www.aftenposten.no
mvh,
Claudia
Igen is van munka skandináviában
roberto rhodesn@c... [Ellenőrzött E-mail]
2010 Jan 02, 18:56
tisztelt mindenki: dániában dolgozom,dán klaviatúrán írok(és láss csodát VAN RAJTA:ÉÁÖŐÚÓÍ betű).Én festő vagyok és csak a nagyon okos magyarokkal tudatnám a következőket:A magyar szakmunkás(ismétlem,SZAKMUNKÁS),bármelyik eu-s"szakmunkást"oda veri minőségben,ill.mennyiségben.A dánok amit eddig láttam munkájukat(kartonozás,klímázás,festés,glettelés lepkével,EZT FIGYELD,két kézzel,lift szerelés,stb)kifejezetten gányolnak...Na ennyit,hogy mi nem kellünk.Bár nem keresek dán órabért,a nettó fizum 1hónapra 680eft.Ja még valami:Okos ember,ki erdély-t meg usa-t ajánlottad:Te valoszinű itt fogsz nyugdíj nélkül(ha megéred)a plaza előtt poharazni...
tagolás
Csaba admin@a... [Ellenőrzött E-mail]
2010 Jan 03, 18:04
Roberto, alig tudtam elolvasni az írásodat, kétszer kellett, hogy értelmezni is tudjam.
Írhatnál kicsit tagoltabban, nyílván SPACE billentyű is van a dán klaviatúrádon.
Kedves Csaba
roberto rhodesn@c... [Ellenőrzött E-mail]
2010 Jan 07, 20:48
Van space billentyű a gépemen és használom is.Arról végképp nem tehetek,hogy itt így került fel.Kedves Csaba,most is használtam a space billentyűzetet...
Munka Dániában
dobaki2 dobaki2@t... [Ellenőrzött E-mail]
2010 Mar 03, 11:33
Hello Roberto!
Engem érdekelne dániai munka. Tudsz benne segíteni. Van középfokú magasépítő szakképzettségem. (tulajdonképpen ez a kömművestől a burkolón kerseztül több építőipari szakmát átfog) Eddig nem ebben a szakmámban dolgoztam, de többeknek segítettem a szabadidőmben ilyen munkát. Eddig senki sem panaszkodott.
Skandináv munkalehetőség
lajos lliu@c... [Ellenőrzött E-mail]
2010 Mar 03, 12:48
Üdv. Roberto!
Segítségedet kérem munkavállalással kapcsolatban hol, milyen feltételekkel lehet jelentkezni, ács,tető fedő, gipszkartonos és meleg burkoló gyakorlattal rendelkezem.
Ha gondolod akár privátban is írhatsz.
Segítséged előre is köszönöm.
Lajos
munka
Danyi Jeno danyijeno@p... [Ellenőrzött E-mail]
2012 Mar 26, 13:17
üdv mindenkinek. Segitseget kerek mindenkitol aki tud nekem munkat norvegiaba.persze ezt en nem ingyen kerem a fizetesem 10%at adom 1 èven keresztul barmijen munka erdekelne nagyon fontos a svedet kicsit beszelem.37èves vagyok jo fizikumu. Bocs a hejes irasert telorol irok.minden megoldas erdekell.
Norge
Claudia claudiabo@e... [Ellenőrzött E-mail]
2012 Mar 27, 15:33
Szia Jenö!Voltal mar a www.nav.no oldalon?Ez a norveg munkaügyi oldala.En 2005 ota elek Skandinaviaban(6 evig Norvegiaban,most meg Svedo.-ban) es sajnos most mar nem olyan egyszerü munkat szerezni Norvegiaban nyelvtudas es jo szakma nelkül,mint annak idejen,mikor ide kerültem.Nagy a konkurencia a "barmilyen munkara".Rengeteg itt a lengyel,litvan...akik kis penzert(feketen is)vallalnak munkat.
A legjobb az lenne,ha itt helyben bejarnad a cegeket es ott hagyod a CV-t..mert ha külföldröl küldöd a CV-t,nem reagalnak ra!Nyaron sok helyre keresnek vikar-okat,mert akkor a legtöbb norveg nyaral.
Mvh
Claudia :)
claudiabo@e...
Danyi jeno danyijeno@p... [Ellenőrzött E-mail]
2012 Mar 29, 11:54
Kedves Claudia köszõnõm a válaszod igen tudom nem lesz egyszerû de nem adom fel.fekete munka sajnos nekem nem jo.amiket ajánlottál azokat megfogadom én élletszerűen szeretnék valamejik skandináv országbba le települni főlleg a qyerekeim miatt hosszu történet az enyém mégeqyszer köszönöm a vállaszod. Ha valamit szeretnél ebből a ..szép.jó...... Országbból nyugotan irj szivesen seggitek.
Munka Norvégiában
laci lasslo@f... [Ellenőrzött E-mail]
2012 Jun 11, 17:01
Sziasztok!
Ki szeretnék én is menni dolgozni kérem aki tudna segíteni az írjon fizetnék is érte mondjuk százezer forintot előre további százezret ha sikerült elhelyezkednem! Kérem akinek dolgozik kinnt segítőkész családtagja, barátja, ismerőse és jól jönne egy kis pénz az írjon!
Köszönöm!
munka..
Zsuzsu babs@h... [Ellenőrzött E-mail]
2013 Mar 19, 14:02
SZIASZTOK! Elnézést a helyesírási hibákért előre is, telefonról írok.
Szeretnék segítséget kérni valamely skandináv országban való letelepedésre.
Az adott oldalakat böngésztem már, de (lehet hogy naívság) úgy gondolom mi kis emberek összefogva többet tudnánk elérni.
elegem van már nekem is a közvetítőkből, mindegyik csak pénzt kérne, de én valós megoldást szeretnék a problémáimra.
Szóval ha lenne aki összefogna, kérem írjon a babs@hotmail.hu címre.
Találjunk már ki valami megoldást.
Szívesen venném ha megírnátok tapasztalataitokat, ti akik már kint vagytok, esetleg ötleteket.
Komolyan érdekel minden információ amit csak tudtok írni.
Ezen kívül párom és apukája, testvére mennének külfőldre dolgozni, féstés, gipszkartonozás, dryvit amiket eddig Németországban és Ausztriában végeztek.
Kocsi, szerszám, német nyelvismeret van /főképp szakmai/
Én felsőfokon tudok angolul, voltam már külföldön idénymunkán. (amerikában) erről csak azt tudom mondani, hogy nem feltétlen érdemes az usába menni (nyelvtudás nélkül pláne), akinek nincs ismerőse ne is próbálja meg, ott is kamu kőzvetítők vannak!
bármilyen munka érdekelne minket.
üdv, Zsuzsu.
norvég erdészeti
Balázs balazs224@f... [Ellenőrzött E-mail]
2013 Mar 19, 15:50
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni! Az a helyzet, hogy a barátnőmmel szeretnénk kimenni Norvégiába dolgozni és élni.
Én már kaptam állást, erdészeti munkát, ami nem is lenne rossz mert erdész vagyok, igaz h egyenlőre csak kőkemény fizikai munka, de majd lesz valami utána is.
A kérdésem az lenne, hogy tudtok-e Hamarban vagy a környékén valamilyen munkát a barátnőmnek, vagy esetleg hol érdemes ott kint munka után nézelődni?
Köszönöm.
szerintem
BK con123@f... [Ellenőrzött E-mail]
2013 Mar 20, 19:07
kezdje el tanulni a norvégot a barátnőd , és majd a helyszínen biztos lesz neki munka. Egyet tanulj meg: magyartól soha ne kérj segítséget, mert annak óriási nagy ára lesz! Akik külföldön élnek, csak konkurenciát látják benned, és nem a honfitársat. Ha meg elkezd jobban menni, akkor irigyeid lesznek...
tiszta...(BKcon123@f-nek)
pista
2013 Mar 31, 20:32
igy kell a dolgokhoz hozzaalni! tiszta fejjel es szivvel.tisztelettel erdelybol.mindenkinek aldott husveti unnepet.