utazas.com

utazas.com

Fórum

Linkek

VakációPiac Hellovilág

Repjegy

Autó

Szállás

Térkép

Magyaro  |  K-Európa  |  NY-Európa  |  É-Amerika  |  Köz/D-Amerika  |  Afrika  |  Közel-Kelet  |  Ázsia  |  Ausztrália/Óceán  |  Nagyvilág
  Útitárskeresõ  |  Telekocsi  |  Egészség és utazás  |  Útleírás  |  Apró: Utiholmi  |  Apró: Magyar Szállás  |  Apró: Bármi utazás
  Kultúra, mûvészet  |  Hegy- & Sziklamászás  |  Téli sportok  |  Vizisport & Búvár  |  Horgász, Vadász  |  Fotó  |  Videó
  Külföldi tanulás  |  Külföldi szellemi  |  Külföldi kétkezi  |  Kivándorlás, Kintiek  |  Váróterem

Közel-Kelet és Közép-Ázsia

Kazahsztán-Kirgizisztán

Kazahsztán-Kirgizisztán
kapocs gyevikim@g... [Ellenőrzött E-mail]

2008 Apr 14, 11:35

Sziasztok!

Tudna nekem valaki segíteni, aki járt mostanában erre? Olvastam a fórumon a régebbi infókat, csak nem tudom, hogy mennyire aktuálisak most!

Nagyon sok kérdésem lenne, de ígérem megpróbálom valami rendszerbe foglalni!

1. hol érdemes a vízumot rendezni? Megbízható a budapesti kazah nagykövetség is, vagy inkább Bécsből szerezzük be?

2. még mindig olyan szigorúan kezelik ezt a témát?

3. hol tudnék hiteles információhoz jutni az ottani közbiztonságról? A legjobb lenne persze, ha valaki ide írna nekem erről!

4. Szerintetek a LonelyPlanet könyvére támaszkodhatunk a túraszervezés során? vagy van valami jó ötlete valakinek, hogy merről is közelítsük meg atémát?

Azt hiszem várok a többi kérdéssel:)

Köszi előre is a segítséget!

Jöhet a többi kérdés!
Mop wwwmop@f... [Ellenőrzött E-mail]

2008 Apr 14, 12:01

1. Mitol megbizhato vagy nem egy kovetseg? Egyebkent kazah vizumot csak a teruletileg illetekes konzulatus adhat ki. Minket is elhajtottak Becsbol, hogy magyar allampolgar csak Bp-en kerheti meg :) Csak ugy nem adnak vizumot. Meghivo kell. A lehuzos 1000ut 30ezerert csinalja meg. Mi tranzitot csinaltattunk 20$-ert, csak az uzbeg vizumot kellett bemutatni. 5 napig ervenyes, de sikerult Alma-Ataban meghosszabbitani.

Kirgizt Alma-Ataban csinaltattuk 40$ 3nap alatt, 80$ azonnal. Nem kellett hozza semmi. Becsben ugy hallottam, kicsit dragabb, de ott sem kernek meghivot.

3. Kozbiztonsag: teljesen jo, en sokkal rosszabbra szamitottam. Kb. Romania szintu. Siman aludtunk varos szelen, stoppoltunk, sosem ereztem gazosnak.

4. Oroszorszag felol a legegyszerubb megkozeliteni (orosz tranzit is kell)

Mikor mentek?

köszönöm, hogy írsz!
kapocs gyevikim@g... [Ellenőrzött E-mail]

2008 Apr 14, 13:21

Hát én azt értettem "megbízható nagykövetség" alatt, hogy a legkevesebb bonyodalom, legolcsóbb, és leggyorsabb módja/helye annak, hogy Kazahsztánba, Kirgizisztánba és még esetleg Üzbegisztánba bejussunk. Hogy pontosítsam magam....én nem a "kényelmes" megoldást keresem, csak a legegyszerűbbet....mert olvastam valahol, hogy állítólag a budapesti kazah követségen lehet Kirgizisztánba is vízumot igényelni, meg olyat is olvastam, hogy a három ország közül valamelyikbe/ kekbe ott a határon is lehet intézni a vízumot!

Szóval az a lényeg, hogy minél többet próbálok informálódni róla, annál kaotikusabb az egész számomra!

Akkor folytatom a kérdéseket!

1. Hol és hogyan érdemes a vízumot lebonyolítani?

2. Kell meghívó levél?

3. Mi is ez a tranzit pontosan? Elmondod nekem?

4. Tényleg "necces" orosztudás nélkül nekivágni?

5. Mire kell számítani a három országnál a határátkeléseknél? Nagy macera?

Csak, hogy némi információval szolgáljak az eddigi konkrétumokról az utunkkal kapcsolatban!

Június végén szeretnénk menni, három hétre. Budapest-Almaty- Budapest. Azt hiszem a legolcsóbb repülőjegyet Moszkván keresztül találtuk. Még nem vettük meg, még nem igényeltünk vízumot sem.

Nagyon az elején vagyunk a szervezésnek. Azért is írtam, hogy tájékozódjak, mielőtt belevágunk.

vizum

2008 Apr 14, 17:18

1. KZ, KZ irtam, Uzbeg: (http://utazas.com/utazas/forum/forum.cgi/?action=cikkek&uticel=30&file=1010566901) 1 hétre 70 EUR, 2 hétre 90 EUR.

meghivo: 28 Euro (http://www.stantours.com info@stantours.com )

A meghivora varni kell egy picit, ha ez kesz, Becsben egybol megadjak a vizumot.

3. Ha bizonyitod, hogy csak atutazol az orszagon, sokkal egyszerubben es olcsobban kaphatsz vizumot. kirgizisztanba nem volt tranzit, amikor en probaltam.

4. Nem necces, csak 1 picit nehezebb, de eleg, ha kiirsz 20 szot, ami a legfontosabb. Egyebkent mindent el lehet mutogatni.

5. A hataron semmi macera. Ha megvan a vizumod, egybol beengednek. Ha nincs, akkor pedig nem is erdemes probalozni. Uzbegisztannal kell vigyazni, hogy belepeskor be kell irni a nalad levo penzt egy formanyomtatvanyra.

új kérdések
kapocs

2008 Apr 16, 15:17

A legfrissebb információim a budapesti kazah nagykövetségre való telefonálás után, hogy ha többszöri belépést tervezünk, akkor oda is kell meghívólevél.

Szerinted/szerintetek, akkor a legegyszerűbb a Stantours-nál intéztetni meghívólevelet mindenhová....biztos, ami biztos alapon!?

A tranzittal hányszori belépés lehetséges?

Egyre több elrablós-rémtörténetel traktálnak!Remélem ez csak a környékkel kapcsolatos tudatlanság miatt van!

KZ

2008 Apr 17, 14:30

Szerintem ket tranzittal jarsz a legjobban. Ha itt nem is adnak dupla tranzitot, csinaltatsz csak 1et, es a masikat meg majd Kirgizisztanban (esetleg meg Alma-Ataban az idegenrendeszeten, mert nekik is van vizumkiadasi jogkoruk, de ezt meg meg kell kerdezni). Igy meg mindenfele hosszabitasok nelkul is lesz 2x 5 napod Kazahsztsztanra. De, ha sok penzed van, csinaltass 2belepeses meghivos vizumot... Satantours-ot csak Uzbegisztan-ra kell hasznalni.

A rablasok tenyleg csak remtortenetek. Meg Afganisztanban is csak bizonyos teruleteken fordulnak elo ilyenek...

Almaty City map for cyclist
Sancho szancso@s... [Ellenőrzött E-mail]

2008 May 22, 12:58

Szevasztok utazok!

Azok kedveert, akik Kozep-Azsiaban kerekeznek osszedobtunk egy varosterkepet a legfontosabb bringas es egyeb utazasi,szallas vizum infokkal Almatiban (Almaty city) .

Ha erre jarsz biztosan haznat veszed!

Jo kerekezest Kozep Azsiaban:)

Csak mensd el, aztan lehet nyomtatni, nagyitani

Kb 1o megapixel.

Egy francia blogon van rajta magyarul angolul franciaul:

www.margouillatphoto.blogspot.com

Udv:

Sancho Almatibol

csak egy meccsre mennénk
Leki leki69@g... [Ellenőrzött E-mail]

2008 Jun 03, 09:54

A következőről lenne szó:

Lehet hogy kedvenc csapatunk egy kazah csapattal fog megmérkőzni, ezért mint szurkolók nekiláttunk tervezgetni az utat.Taldy-kurgan- ba mennénk és gyakorlatilag csak megnéznénk a meccset és indulnánk is vissza.

Arról szeretnénk információt gyűjteni, hogy lehetne ezt az utat a legolcsóbban megúszni szerintetek? ideális esetben kb 10-15 fő utazna.

Legolcsobb a vonat

2008 Jun 03, 14:24

ha Ukrajnaban veszed meg. En tavaly 16 ezerert vettem vonatjegyet Atyrau-ig, az elso kazah varosig, onnan meg 1-2 ezer, bar nem tudom, hol van ahova menni akartok...

Kb. 90 ora az ut a fovarosig.

Repcsi: BP-Almata: 124ezer, Kijev-Almata: 95ezer Ft oda-vissza.

köszönjük
leki

2008 Jun 03, 15:58

ez jól hangzik! kösz!

infók
kapocs gyevikim@f... [Ellenőrzött E-mail]

2008 Jun 23, 13:13

Sziasztok kedves Segítők!

Lenne megint pár kérdésem még az indulás előtt (Kazahsztán, Kirgizsztán)!

Ti, akik már megjártátok e terepet! Mit javasoltok sátrazás ügyben? Vagy mi a tapasztalat egyáltalán?

Érdemes vinni sátrat, és mindenféle (természetesen minimál súlyban) főzőt, porkaját? vagy erre semmi szükség,mert úgyis talál az ember valami szállás szerűséget minden faluban.

Olyan nehéz innen itthonról felmérni.Tavalyi perui tapasztalatom alapján meg főleg bajban vagyok. Oda végig hurcoltunk mindent, sátor, hálózyák, főző....és végül nem kellettek egyáltalán, nem is volt erre a stílusú utazásra berendezkedve az ország!

Szóval,a kérdések:

1. kell vagy nem sátor+kiegészítők?

2. veszélyes a 2-3 napos trekking egyénileg, inkább szervezetten csináljuk?

3. mire számítsunk a buszos-vonatos helyi közlekedést illetően? nagyon lassú és kiszámíthatatlan (menetrend, és az utak?

4. palackozott víz+kaja ellátottság minden "utolsó" kis faluban megoldott?vagy pont ezért nem árt egy vízforralási megoldás (főző)?

Bocs, hogy ennyire a kajára+piára fókuszálok, de ezt is jó tudni!

társak?

2008 Jun 23, 13:23

Esetleg nem utazik valaki most Kazahsztánba, Kirgizsztánba, Üzbegisztánba, aki szívesen csatlakozna hozzánk?

infók

2008 Jun 23, 13:37

Szia Sancho!

Most néztem meg a myspaces-t, és a biciklis kalandotokat!

Hát jól csináljátok nagyon!

A képekből ítélve nem nagyon csinálnak nagy ügyet a sátrazásból (csak az előbbi kérdéseimhez csatolva)!?

Szóval bárhol, bármikor? És arra is választ kaptam, ahogy nézegettem a képeket, hogy érdemes normális felszereléssel nekivágni!

Az Almaty-térkép is nagyon hasznos, még így is, hogy nem bringával megyünk!

kössz a tippet!

valasz

2008 Jun 23, 13:49

1. Mi mindig satraztunk, ha nem nagyvarosban voltunk

2. Egyaltalan nem veszelyes, semmi rosszat nem tapasztaltam, max a nagyvarosokban kell ovatosnak lenni, de gondolom nem akarsz a parkban aludni...

3. Vonatra altalaban nincs aznapra jegy, busz, marsutka altalaban mindenhol van, max a ritkan lakott sivatagos teruleteken lehet gaz, de a stopp ott is jo

4. vizet mindenhol megittuk, kajat akkor vigyel, ha lakatlan teruletre mesz, amugy mindenhol olcson kapni

Mikor indulsz vegul? Es hova mesz?

Johetnel Tadzsikisztanba is, az a legjobb...

infók-még mindig

2008 Jun 23, 13:56

Aranyos vagy Mop!

Megnyugtattál:)

Bár nagyon merésznek találom a vízivást!!!!Megittátok????

Akkor jó sok egészségügyi pálesz lehetett nálatok!

Holnapután indulunk. Hárman leszünk! Sajna csak a kazah vízumot intéztük végül el, a többi nem jött össze, majd Almatyban próbáljuk meg!

Remélem menni fog!

Te mikor mész Tadzsikisztánba? És mit csinálsz? és meddig maradsz?

Jo utat!

2008 Jun 24, 10:41

Tenyleg megihato a viz mindenhol, Almataban, kulonoskepp jo viz van. Max a sivatagos, posvanyos teruleteken kell vigyazni. Palesz sem kellett, amugy vodka mindenhol van.

Kirgiz vizumot siman megadjak Almataban, de ha nem akarsz dupla arat fizetni, varnod kell ra 3 napot.

En augusztusban megyek tadzsikba...

Kapocsnak
Sancho szancso@s... [Ellenőrzött E-mail]

2008 Jul 04, 05:37

Szevasz Kapocs!

Erdemes europabol jo felszerelest vinni mert a vilagank ezen a reszen a jo minoseg hihetetlenul draga

Vigyel egy jo satrat es egy benzinfozot.

A kaja utanpotlassal nincs gond a viz mindenhol ihato a csapviztol a falusi kutakon kersztul a hegyi patakokig

A satrazas Kazakhsztan Kirgizisztan nem gond barhol megoldhato.

Uzbegisztanban meg biztosan meghivnak estere valahova.

tomegkozlekedesben nem sok tapasztalatom van de biztos vagyok benne hogy jo, es mivel kulfoldi vagy egy szemely vagy teherauto barmikor gyorsan felvesz;)

Remelem tudtam segiteni

Sancho Taskentbol

voltatok?
zsolt

2009 May 18, 18:24

sziasztok, összejött az út? én idén nyáron júliusban mennék a Lenin-csúcsra Kirgíziába, utána 10 napig utazgatnék... kíváncsi vagyok a tapasztalatotokra (akik tavaly voltatok) és hogy végül hol intéztetek kirgíz vízumot. Köszi!

Törökország, Grúzia, Azerbaiján, Kazahsztán, Kirgizisztán, Tadzsikisztán, Afganisztán, Irán és minden más ázsiai ország délnyugatra.

Válasz
   Fórum használati és moderálási mutató
Feladó neve
Feladó e-mail   nem kötelező, de ellenőrzött 
Válasz címe
Válasz

Copyright © 1998-2008 utazas.com. Minden jog fenntartva.